Η Ομάδα μας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ +30 6945900303
Ο Γιώργος Οικονόμου γεννήθηκε το 1967 και αποφοίτησε από το 21ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Νομική στο Α.Π.Θ. και από το ίδιο πανεπιστήμιο έλαβε το 1992 μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον κλάδο του Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου. Από το 1994 διατηρεί δικηγορικό γραφείο και ασκεί μάχιμη δικηγορία ασχολούμενος με θέματα Εμπορικού, Αστικού και Ποινικού δικαίου. Είναι επίσης διαπιστευμένος μεσολαβητής και εγγεγραμμένος στο μητρώο Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το 2016 μαζί με τον Θάνο Χαριστό ίδρυσαν από κοινού την Δικηγορική Εταιρεία “Nexus” με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αποτελούν τους εταίρους αυτής. Ο Γιώργος Οικονόμου είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω με μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία στο χειρισμό διαφορών εμπορικού δικαίου, δικαίου επιχείρησης, δικαίου εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης τραπεζικού δανεισμού μεγάλων εταιριών, δικαίου ακινήτων και ποινικού δικαίου, κυρίως υποθέσεων οικονομικής και περιουσιακής φύσης. Έχει χειριστεί με ιδιαίτερη επιτυχία γνωστές υποθέσεις εξυγίανσης επιχειρήσεων που αποτελούν πρότυπο για παρόμοιες περιπτώσεις μέχρι σήμερα. Παράλληλα είναι νομικός σύμβουλος εταιρειών και άλλων νομικών προσώπων. Ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.
ΘΑΝΟΣ ΧΑΡΙΣΤΟΣ +30 6977348147
Ο Θάνος Χαριστός γεννήθηκε το 1977 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ. και εν συνεχεία από το ίδιο πανεπιστήμιο έλαβε το 2002 μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον κλάδο του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου. Έχει αρθρογραφήσει κατά διαστήματα σε διάφορα έντυπα για επίκαιρα νομικά θέματα. Τη διετία 2002-2004 εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος Υφυπουργού στο Υπουργείο Εξωτερικών και εν συνεχεία άσκησε ενεργή δικηγορία στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του «Ιωάννης Χαριστός και συνεργάτες» ασχολούμενος με θέματα Εμπορικού και Αστικού δικαίου. Το 2010 ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους τη Δικηγορική Εταιρεία “Primius”, ενώ από το 2016 μαζί με το Γιώργο Οικονόμου αποτελούν τους εταίρους της Δικηγορικής Εταιρείας Nexus με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο Θάνος Χαριστός είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και έχει χειριστεί ευρύ αντικείμενο υποθέσεων αστικού δικαίου, δικαίου επιχείρησης, καθώς και δικαίου ακινήτων. Παράλληλα είναι νομικός σύμβουλος εταιρειών και άλλων νομικών προσώπων. Ομιλεί την Γερμανική, Αγγλική και Ρωσική γλώσσα.
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Ι. ΜΠΑΛΑΗ +306947840811
Η Κλεοπάτρα Μπαλαή γεννήθηκε το 1986 στη Λάρισα και αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα έτη 2009 έως 2011 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο δικηγορικό γραφείο «Κορωνάκης και Συνεργάτες», εν συνεχεία εργάστηκε από το 2012-2014 ως συνεργάτης δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο των Β.Κουρτίδου-Ι. Πιτσιώρας αλλά και ως ειδική συνεργάτης διαφόρων δικηγορικών γραφείων και εταιρειών σε ζητήματα ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων.  Από το έτος 2016 μέχρι και σήμερα είναι συνεργάτης δικηγόρος της Δικηγορικής Εταιρίας Nexus Είναι δικηγόρος Παρ’Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2012. Ειδικεύεται στο αστικό και ποινικό-πειθαρχικό δίκαιο . Ομιλεί την  Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ +30 6947505000
Η Νικολέτα Κυριαζοπούλου γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ». Σπούδασε Νομική στο Α.Π.Θ όπου και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τομέα του Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, με κύριο αντικείμενο το Φορολογικό Δίκαιο. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο δικηγορικό γραφείο του Αθανασίου Χαριστού και Συνεργατών, ενώ από το 2017 εργάζεται ως συνεργάτης δικηγόρος στη Δικηγορική Εταιρεία “NEXUS”. Ειδικεύεται στο Διοικητικό και Φορολογικό Δίκαιο, στο Δίκαιο Εταιριών, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ομιλεί την Αγγλική και την Γερμανική γλώσσα.